Joulupata-varojen jakaminen

Joulupataan kerätyt varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähävaraisille lapsiperheille ja muille avuntarvitsijoille Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea. Varoja käytetään myös erilaisiin tukitoimiin, kuten leireihin sekä harrastus- ja kerhotoimintaan. Osa varoista jaetaan ennen joulua, osa seuraavan vuoden aikana.

Joulupadalle tuotuja vaatteita jaetaan ihmisille ja myydään kirpputoreillamme ja iCare secondhand -myymälöissä. Ihmiset, jotka tarvitsevat vaateapua, voivat saada sosiaalipalvelukeskuksestamme vaatelahjakortin, jota vastaan he saavat kirpputoreilta tai iCare-myymälöistä vaatteita ja muita tarvikkeita. Kaikki uudet sukat, lapaset ja muut kudontatyöt menevät suoraan jakoon sosiaalipalvelukeskuksen ja osastojemme kautta.

Joulupata-keräyksen kaikki tuotot menevät avustuskohteisiin kotimaassa.  

Pelastusarmeijan avustustyöntekijät ovat joutuneet todistamaan erityisesti lapsiperheiden taloudellisten vaikeuksien lisääntymistä kuluneen vuoden aikana. 

Pitkäaikaistyöttömyys on kaventanut tuhansien ihmisten toimeentuloa ja johtanut monen kohdalla ennen pitkää myös terveys- ja mielenterveysongelmiin. Monien vanhusten eläke on pieni eikä riitä päivittäisiin menoihin. Apua todella tarvitaan.

Autamme kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri vuoden. Suuri osa avustettavista on lapsiperheitä, useimmat yhden huoltajan perheitä. Toinen iso ryhmä on pieneläkeläiset. Joukossa on myös yhden ja kahden hengen työttömiä talouksia.

Joulupata tuottaa vuosittain lähes miljoona hyvän tahdon euroa. Keräys on tunnetusti yksi kustannustehokkaimmista avustusmuodoista. Pelastusarmeijan keräyskulut ovat jokaisessa kaupungissa hyvin pienet, sillä suuri osa työstä tehdään talkoovoimin. Tuotosta vähennetään vain keräyskuluja, jotka pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena n. 15 %:ssa. Vuonna 2022 Joulupataan lahjoitettiin noin miljoona euroa.