MEdialle

Joulupata-keräyksen lahjoitukset käytetään kotimaan vähävaraisten auttamiseen. Joulupata-keräys auttaa myös paikallisesti, sillä kunkin padan tuotot jaetaan kyseisen padan paikkakunnalla. Joulupadat ovat kaduilla tänä vuonna joulukuussa 2024. 

Keitä Joulupata-keräyksellä tuetaan?

  • Vähävaraiset lapsiperheet
  • Pienituloiset eläkeläiset
  • Työttömät ja työkyvyttömät
  • Syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret
  • Ruoka-apua tarvitsevat opiskelijat

Mistä tunnistaa Joulupadan?

Joulupata-asetelma koostuu punaisista putkista, jotka muodostavat turvallisen ympäristön joulupadalle. Itse joulupadan alaosa on musta ja kansi on punainen. Kruununa joulupata-asetelmassa on kolme lippua, joista kaksi Suomen lippua edustaa kotimaan auttamista ja yksi Pelastusarmeijan lippu on avunantajan symbolina. Joulupadalla on kunniavartiosto eli joulupatavahdit. Joulupatavahti voi olla Pelastusarmeijan sotilas tai vapaaehtoinen henkilö. Joulupadan tunnusvärit ovat punainen ja valkoinen. Katupatojen lisäksi keskeisillä paikoilla on miehittämättömiä pikkupatoja rahalahjoituksia varten. 

Pata tuottaa vuosittain lähes miljoona hyvän tahdon euroa. Joulupata on tunnetusti yksi kustannustehokkaimmista avustusmuodoista. Pelastusarmeijan keräyskulut ovat jokaisessa kaupungissa hyvin pienet, sillä suuri osa työstä tehdään talkoovoimin. Tuotosta vähennetään vain keräyskuluja, jotka pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena n. 15 %:ssa. Vuoden 2022 keräystulos oli lähes miljoona euroa.

Kuvia

Yhteystiedot

Viestintäpäällikkö
Kati Kivestö
[email protected] 

Joulupata 2023 lehdistötiedote

Joulupata 2022 tulostiedote

Joulupata 2022 lehdistötiedote 

Joulupata 2021 tulostiedote 

Joulupata 2021 lehdistötiedote

Joulupata 2020 tulostiedote 

Joulupata 2020 lehdistötiedote

Joulupata 2019 tulostiedote

Joulupata 2019 lehdistötiedote

Joulupata 2018 tulostiedote