MEdialle

Joulupata-keräyksen lahjoitukset käytetään kotimaan vähävaraisten auttamiseen. Joulupata-keräys auttaa myös paikallisesti, sillä kunkin padan tuotot jaetaan kyseisen padan paikkakunnalla.

Joulupata 2019 lehdistötiedote

Keitä Joulupata-keräyksellä tuetaan?

  • Vähävaraiset lapsiperheet
  • Pienituloiset eläkeläiset
  • Työttömät ja työkyvyttömät
  • Syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret
  • Ruoka-apua tarvitsevat opiskelijat

Mistä tunnistaa Joulupadan?

Joulupata-asetelma koostuu punaisista putkista, jotka muodostavat turvallisen ympäristön joulupadalle. Itse joulupadan alaosa on musta ja kansi on punainen. Kruununa joulupata-asetelmassa on kolme lippua, joista kaksi Suomen lippua edustaa kotimaan auttamista ja yksi Pelastusarmeijan lippu on avunantajan symbolina. Joulupadalla on kunniavartiosto eli joulupatavahdit. Joulupatavahti voi olla Pelastusarmeijan sotilas tai vapaaehtoinen henkilö. Joulupadan tunnusvärit ovat punainen ja valkoinen. Katupatojen lisäksi keskeisillä paikoilla on miehittämättömiä pikkupatoja rahalahjoituksia varten. 

Pata tuottaa vuosittain lähes miljoona hyvän tahdon euroa. Joulupata on tunnetusti yksi kustannustehokkaimmista avustusmuodoista. Pelastusarmeijan keräyskulut ovat jokaisessa kaupungissa hyvin pienet, sillä suuri osa työstä tehdään talkoovoimin. Tuotosta vähennetään vain keräyskuluja, jotka pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena n. 10 %:ssa. Vuoden 2019 joulupatatuotto oli miljoona euroa.

Kuvia ja videoita

Yhteystiedot

Markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava
Anne Fredriksson
040 747 0748
[email protected] 

Joulupata 2018 tulostiedote

Joulupata 2018 lehdistötiedote

Joulupadan monet vaiheet ennen keräystä