JOULUPATA ON
SUOMEN PERINTEISIN JOULUNAJAN KERÄYS

Joulupata on Pelastusarmeijan joka joulu järjestämä keräys kotimaan vähävaraisten auttamiseksi. Padat kaduilla ovat olleet auttamisen symboleina lähes koko Pelastusarmeijan 130-vuotisen historian ajan. Niistä onkin tullut näkyvä osa suomalaista jouluperinnettä. Myös nettikeräys kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Yhteisöllinen nettipata on monelle lahjoittajalle jo nyt mieluinen tapa kertoa tukevansa hyvää asiaa. Tänä vuonna keräyksen tavoite on miljoona euroa.

Vaikka ajat muuttuvat, avuntarve on säilynyt.

Tämän päivän ihmisten ahdinko on erilaista kuin sata vuotta sitten, sillä nykyisin tarvitaan monimuotoista auttamista ja pitkäaikaista tukea, kuten neuvontaa. Joulupata-keräyksen tekee ainutlaatuiseksi se, että apu ei rajoitu vain jouluapuun, vaan se luo toivoa myös huomiselle.

Kiitos avustasi!

Joulupata-varojen jakaminen

Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähäosaisille lapsiperheille ja muille vähävaraisille sekä syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea. Varoja käytetään myös erilaisiin tukitoimiin, kuten leireihin sekä harrastus- ja kerhotoimintaan. Osa varoista jaetaan ennen joulua, osa seuraavan vuoden aikana.

Joulupadalle tuotuja vaatteita jaetaan ihmisille ja myydään kirpputoreillamme ja iCare secondhand -myymälöissä. Ihmiset, jotka tarvitsevat vaateapua, voivat saada sosiaalipalvelukeskuksestamme vaatelahjakortin, jota vastaan he saavat kirpputoreilta tai iCare-myymälöistä vaatteita ja muita tarvikkeita. Kaikki uudet sukat, lapaset ja muut kudontatyöt menevät suoraan jakoon sosiaalipalvelukeskustemme kautta.

Joulupata-keräyksen kaikki tuotot menevät avustuskohteisiin kotimaassa.  

Pelastusarmeijan avustustyöntekijät ovat joutuneet todistamaan erityisesti lapsiperheiden taloudellisten vaikeuksien lisääntymistä kuluneen vuoden aikana. 

Pitkäaikaistyöttömyys on kaventanut tuhansien ihmisten toimeentuloa ja johtanut monen kohdalla ennen pitkää myös terveys- ja mielenterveysongelmiin. Monien vanhusten eläke on pieni eikä riitä päivittäisiin menoihin. Apua todella tarvitaan.

Autamme kymmeniätuhansia ihmisiä ympäri vuoden. Suuri osa avustettavista on lapsiperheitä, useimmat yhden huoltajan perheitä. Toinen iso ryhmä on pieneläkeläiset. Joukossa on myös yhden ja kahden hengen työttömiä talouksia.

Pata tuottaa vuosittain lähes miljoona hyvän tahdon euroa. Joulupata on tunnetusti yksi kustannustehokkaimmista avustusmuodoista. Pelastusarmeijan keräyskulut ovat jokaisessa kaupungissa hyvin pienet, sillä suuri osa työstä tehdään talkoovoimin. Tuotosta vähennetään vain keräyskuluja, jotka pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena n. 10 %:ssa. Vuoden 2020 joulupatatuotto oli 1 250 000 euroa. 

MobilePay

Lahjoita
MobilePaylla
numeroon 45011

Pivo & Siirto.

Lahjoita
Pivolla tai Siirrolla
numeroon 888 567

Tekstiviesti

Tekstaa PATA (10€)
tai PATA20 (20€)
numeroon 16499


Kuukausilahjoitus

Toistuva lahjoitus
luottokortilla tai 
MobilePaylla.

Nettipata

Lahjoita yhteisön
nettipataan
tai perusta oma.

Tilisiirto

Lahjoita tilille
FI5720843800005729
viitenumero 8808