Usein kysyttyä

Milloin Joulupadat ovat kaduilla?
14.–23.12.2020

Minulla ei ole käteistä mukana, miten voin lahjoittaa?
Joulupataan voi lahjoittaa käteisen lisäksi:

  • netissä osoitteissa www.joulupata.fi ja www.nettipata.fi
  • Pivolla numeroon 888 567
  • MobilePaylla numeroon 45011
  • tekstaamalla PATA (10€) tai PATA20 (20€) numeroon 16499 
  • tai tilisiirrolla tilille FI 57 2084 3800 0057 29 viitenro 8808

Vaikuttaako korona Joulupata-keräykseen?
Patavahtien terveys ja työskentelyolosuhteet huomioiden tänä vuonna Joulupatakeräys toteutetaan erityisjärjestelyin. Padalta löytyy jokaiselle henkilökohtainen pestävä kasvomaski, sekä kertakäyttöisiä kasvomaskeja ja käsidesiä. 

En löytänyt joulupataa, vaikka se luki joulupadat kartalla -kohdassa?
Joulupataa ei saa jättää vartioimatta, joten jos joulupatavahti sairastuu eikä saada toista vapaaehtoista tilalle, joulupadan aukioloaikoja saatetaan muuttaa. Tieto muutoksista ei aina saavuta lahjoittajaa, joten pyydämme ymmärrystä poikkeustilanteiden kohdalla. 

Onko padat ulkona sunnuntaina?
Ei ole. Pääsääntöisesti padat ovat ulkona arkisin ja lauantaisin. Muutama poikkeus löytyy, esimerksiksi Helsingin Stockmannilla voi lahjoittaa sunnuntaisin klo. 12–16 välisenä aikana.

Mihin lahjoitetut rahat käytetään?
Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina kotimaan vähäosaisille lapsiperheille ja muille vähävaraisille ja syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille Pelastusarmeijan toimipisteissä eripuolella Suomea.

Miten yritys voi lahjoittaa Joulupataan?
Lahjoituksen voi tehdä Paytrailin kautta tai tilisiirrolla Pelastusarmeijan Joulupata-keräyksen tilille FI 57 2084 3800 0057 29 viitenro 8808. Yrityksesi voi lahjoittaa muutakin kuin rahaa, lue lisää Yrityksille -osiosta tai ota yhteyttä [email protected]

Mitä padalle voi lahjoittaa?
Käteistä rahaa, lahjakortteja esim. ruokakauppaan, tavaroita, vaatteita, leluja. Tavaralahjoitusten tulee olla ehjiä ja puhtaita.

Voiko kaikille padoille tuoda tavaralahjoituksia?
Tavaralahjoitusten vastaanotto on tällä hetkellä keskitetty Pelastusarmeijan kirpputorien Joulupata-pisteisiin ja pääkaupunkiseudun kontteihin.
Pelastusarmeijan kirpputorit ja uudet iCare -hyväntekeväisyysmyymälät ovat näin Joulupadan ensisijaisia tavarakeräyspisteitä. Tavaralahjoituksia voi kirpputoripaikkakunnilla edelleen antaa myös katupadoille, mutta toiveena on, että tavaralahjoitukset vietäisiin suoraan kirpputorien Joulupata-pisteisiin. Pääkaupunkiseudulla uutuutena on myös Joulupata-kontteja, joihin vastaanotetaan tavaralahjoituksia. Niillä paikkakunnilla, joilla Pelastusarmeijalla ei ole kirpputoria, ei enää oteta vastaan tavaralahjoituksia.

Onko joku / jotkut tavarat erityisen toivottavia? Millä voisin ilahduttaa?
Suklaarasiat, villasukat, kahvipaketit, lasten lelut ja muut vastaavat.

Haluaisin lahjoittaa käytettyä tavaraa, miten toimin?
Tavaroiden, vaatteiden ja lelujen tulee olla lahjoitettaessa ehjiä ja puhtaita. Jos tuot tavarat Joulupadalle, pakkaathan ne säänkestävästi. Halutessasi voit kirjoittaa paketin päälle, mitä lahjoitus sisältää. Tavaralahjoitusten ensisijaisia keräyspisteitä ovat Pelastusarmeijan kirpputorit. Silloin tavarat ovat myös paremmin suojassa säältä.

Onko jotain, mitä ei oteta vastaan?
Padoille ei kannata tuoda vanhaa elektroniikkaa eikä rikkinäisiä tavaroita, vaatteita tai leluja. 

Haluaisin lahjoittaa ruokatavaraa, miten toimin?
Voit lahjoittaa pitkään säilyviä elintarvikkeita, esimerkiksi säilykkeitä, kahvia ja teetä. Elintarvikepakkausten tulee olla avaamattomia ja päiväystä pitää olla jäljellä. Valitettavasti emme voi ottaa vastaan itseleivottuja tuotteita emmekä avattuja paketteja. Kerro patavahdille, jos lahjoitat elintarvikkeita.

Haluaisimme kerätä päiväkodin / koululuokan / työkavereiden/ sukulaisten kanssa vanhoja leluja tms. padalle, miten toimimme?
Tuotteet voi tuoda padalle. Meillä kiertää jatkuvasti kuskeja tyhjentämässä tavaralahjoituksia. Jos on kyse erittäin suuresta tavaralahjoituksesta, voit soittaa noutopalveluun pääkaupunkiseudulla.

Haluaisin ilahduttaa lahjapaketilla yksinäistä miestä /yksinhuoltajaa / lapsiperhettä miten toimin?
Voit liittää lahjoituksen mukaan pienen saatteen sekä merkitä pakkauksen haluamallasi tavalla. 

 

MobilePay

Lahjoita
MobilePaylla
numeroon 45011

Pivo & Siirto.

Lahjoita
Pivolla tai Siirrolla
numeroon 888 567

Tekstiviesti

Tekstaa PATA (10€)
tai PATA20 (20€)
numeroon 16499


Kuukausilahjoitus

Toistuva lahjoitus
luottokortilla tai 
MobilePaylla.

Nettipata

Lahjoita yhteisön
nettipataan
tai perusta oma.

Tilisiirto

Lahjoita tilille
FI5720843800005729
viitenumero 8808